semoga berbahagia mendapat rahmat

limpah kurnia Tuhan yg Esa..........

17 January 2014

azab Allah lg keras

berkenaan dgn tajuk, ye, azab Allah lebih keras, aku xberdaya nak balas, aku pasti Allah akan bg se das..
aku puas kau pon puas !

Bg entri kali ni, aku menaip penuh emosi, bukan aku x pandai control emosi dalam ujian Allah bg kali ni tp aku dah x tertanggung lg,, setiap hari, pg petang siang mlm aku terpaksa menghadapi situasi ni.. aku blh agak da cecah beratus org masuk no aku, semuanya berunsurkan seks, x gila kau !! call, msj, watsap, aku baru bt wechat, mereka blh detect dr situ, ya Allah...........


Mereka ggu tido aku, mereka ggu akal, emosi, rutin seharian, hubungan aku dgn org lain kerana aku bersangka buruk pada sesetengah org, aku syak yg bukan2, sampai bila aku nak jd mcm ni.. dari bulan 7 lg sampai sekarang aku kena menghadapi si penggatal2 tu.. ya Allah............

Dah pelbagai ragam org aku hadapi, ada yg x paham bahasa *ramai jugak, aku da kata ada org masukkan no aku dlm web, mlm tu dia cari lg, esok lusa dan ntah ntah sampai skrg dia pas pas no aku kat org lain.. sbb ada je no lain masuk dia kata kwn dia yg bg.. ya Allah..................



Ada yg msj terus minta seks, aku balas msj Allahuakbar, so dia minta maaf, bagus dia paham.. setiap hari wehhh.. sebelum aku tido, semasa tido, dan slps bangun tido pon aku terima pggilan dari semua tu.. ya Allah.... beraattttt dugaan Mu... berkenaan dgn hati, Engkau tahu gundah gulananya hati ni, remuknya, resahnya, gelisahnya hati hambaMu ini.. ya Allah, sesungguhnya Kau lebih mengetahui di atas semua yang berlaku ni.... aku redha dgn ujianMu, tp aku x redha si celaka yg masukkan no aku.. aku sayangggg no ni, da berapa tahun guna, kenangan dgn abah dulu, dgn bngcik, niny masih terasa walaupon kami x contct.. kenangan dgn first love, kwn2 dr sekolah, pihak2 penting berurusan dgn no ni, semua dr no max ni, kalau no ni x bermakna bg aku, aku pon x heran nak update blog ni kisahkan hal kau celaka.. juga no cel aku... celaka sungguh kau wahai celaka... kau yg hambat semua ni, aku terpaksa tukar no lain.. kau memang celaka !! hari ni kau yg punya tp x selamanya hari hari kau












*sebahagian gambar yg rajin aku nak screen shot sbgai bukti.. so  kisah dlm blog aku ni adlh kisah benar



Mcm2 lg situasi yg terpaksa aku telan, sehinggakan aku x mampu nak muntahkan lg melalui penceritaan, aku nak mengadu pd manusia ahhh terlalu rumit, jd.aku kerap mengadu pd Allah..

Berhari hari aku ber berdoa pd yg Kuasa, dan berapa titis air mata aku jatuh tanpa rela utk hal2 ni, aku x redha.. kadang2 tu sampai nak jwb call mereka aku sendiri yg tahan air mata...



Wahai si celaka yg masukkan no aku dalam pelbagai web.. aku x redha dgn semua ni... aku x redha.. aku x maafkan kau sehingga kau mati, melainkan hati aku terbuka nak maafkan kau bila kau sendiri minta ampun dari aku.. kau tahu wahai si celaka yg buat aniaya pd aku, ianya menggambarkan  betapa beraaaaattt aku tanggung semua selama ni dari bulan 7 tahun lepas berbanding selama aku bersabar dlm beberapa tahun kehilangan mak ayah... 


*sebelum no. aku jd fitnah, eloklah aku sendiri yg bgtau hal sebenar.. byk lg web web lain, aku da muak search no sendiri yg tercemar ni.. yg ni pon si penggatal yg tolong screen shotkan.. aku agak si celaka ni penggemar seks.. blog2 lucah pon dia ltk no aku.. nafsu kuda betul.. 



 

 

*patot la org msj tanya aku laki ke perempuan, hawau betol si celaka ni


Aku faham wahai pembaca blog aku yg budiman, di benak kamu semua sedangkan Nabi ampunkan umatnya, inikan aku manusia yg serba serbi kekurangan yg  x nak maafkan org... ohh aku lemah, aku da xmampu utk menahan kesabaran ni lg, dan kemaafan tu hak peribadi.. bukan aku x  terpikir utk maafkan si celaka itu, tp kesalahannya berulang2.. aku yg cek sendiri web celaka itu post pelbagai nama dan berlainan masa tp no aku !! aku paham wahai pembaca blog sekalian apa yg kalian ingin sampaikan, hati akan  tenang bila memaafkan.. ye aku sudah cuba juga utk itu,, aku xmampu, aku nak maafkan tanpa aku pasti siapa si celaka itu ?? aku mungkin tergolong dlm org yg dianiaya dan aku mendapat keistimewaan dr Allah juga.. sekiranya kau ingin merasa situasi aku, upah smone masukkan no kau dlm web dan hadapi setiap pggilan dr pelbagai ragam manusia, msj, terima gambar lucah baru kau simpulkan keadaan aku dan layak utk berkata2 tentang masalah berat yg aku tanggung  1 ni... lepas tu pasti org2 sekitar kau terima tempias dr kemarahan / emosi kau..

selama dr bulan 7 tahun lepas tu, hal2 yg aku tempuh x seberat ni, aku sambung belajar tanpa restu keluarga, aku sesak *mulakan hidup baru di seremban, masalah duit, masalah dgn hsmet, masalah rindu aku pada keluarga, masalah dgn urusan ptptn sampai skrg masih tersangkut lg, masalah nak convo kuim, masalah hati, masalah susahnyaaa hati ni, dll masalah lg semua aku tanggung dan dpt handle sendiri.. tp 1 je masalah ni aku x dpt nak control lg... ianya terlaluuuuu teruk bg aku wahai si celaka.. kau pon tahu ape azabnya kan kalau menganiaya org ni, kau tunggu.. Allah tu Maha ADIL...

Setiap kali aku nak exam, kau update no aku dalam pelbagai web berunsurkan seks.. aku x redha.. sungguh aku X REDHA dgn perlakuan kau ni.. hari ni kau masih blh lg goyang kaki, mana tahu esok lusa kau xde kaki utk digoyang2kan lg.. agak keras doa ku ni.. sekeras hati kau bt aku mcm ni.. sampai hati.. semoga kau juga akan merasakan situasi seperti aku suatu hari nanti... aku tahu kau budak kls aku juga, aku syak tp aku xberminat nak menuduh... aku ada slh dgn kau ke celaka ? bt masa ni aku pendiam dlm kls tu, jwb soalan org tanya, bg tiru lab report, hanya berminat utk bercakap, bergurau, beraktiviti dgn org semeja dgn aku.. ape yg xkena dgn kau ! aku da cuba hadirkan komunikasi yg baik supaya kau insaf x mengupdate no aku lg, tp sia2 belaka.. haihhh.. ntah2 aku slh org, tp manusia kan ada naluri.. manusia blh terima aura negatif or positif dr manusia lain !

sebelum terlambat dan sebelum berlaku perkara2 yg x diingini, semoga Allah bg hidayah pd kau baca blog aku ni dan doakan semoga terbuka pintu hati aku utk maafkan kau... ameen... *ikhlas doa dr aku utk kau celaka..

org yg berilmu kata, nak buat sesuatu pikirkan akhirat.. pikirkan kesudahan hidup kita sblm bt sesuatu tu.. oleh yg demikian aku menulis dlm blog utk keterangan yg sebenar buat fmlyku.. bila aku menghadap Ilahi nnt, mereka x delah terkejut terbaca msj2 yg x berguna itu.. aku xde masa utk jelaskan panjang lebar mslh2 ku ini pd mereka kerana mereka juga ada mslh sendiri jd kenapa perlu aku bebankan lg...

sekian...

see, da nak masuk suboh pon ada lg yg masuk no.. wajib kawen nih, parah


28 December 2013

Bukan ku x syg..

Pheeewwwww, tahun bila ntah stop update blog, baru skrg kau nak kecoh ema hahhahaa..aku telah pon hampir dewasa  *isytihar dewasa bila berkemampuan dlm semua perkara sprt mampu bayar secara ansuran bg kenderaan sendiri, bayar rumah sewa sendiri, bayar zakat, bayar hutang tapem, ptptn dll, mampu kirim wang kpd sedara2 di kampung, yela mana ada org bank in 10 rggt, kena 100 rggt sekali masuk baru la terasa sikit, org yg terima pon mampu tersenyum.. bg 10 rggt beli ikan utk 1 family pon x cukup.. haisshhh.. sabar ye semua.. tunggu dekmah tok !

Hishh ape laaa aku mengarut ni, tp masih belum keluar topic kan hahahha... owh kali ni yg mendorong aku utk membebel dlm blog semula ialah ermmmm seseorang yg benar2 bt aku merana hati..  aku pon x pahamlah, x paham dgn diri sendiri, kecelaruan mental betol, x kisahlah yg penting dia ok, tp aku x ok, d*mn ! astaghfirullahalazim... huhh *melepaskan keluhan yg begitu berat...

Haaa, berkenaan dgn tajuk, ye aku syg kau, tp ben dul, ikut sgt ayat2 indah dlm web slh satunya “if u love someone let them go, if they return to u, they will always be yours, if not never were !“ dan ayat2 lain lg.... mungkin selama ni la kan, aku yg patahkan hati sendiri, bukannya aku xde pengalaman dlm percintaan, bersepah dah, dpd sekolah men dulu, dgn budak sekolah cina atas sekolah aku dulu *first love beb, eheemmm xkan nak umum kat sini.. akhirnya aku yg pergi, dgn mat mat bunga masa remaja dulu dok msj2, aku jugak yg lost kan contct, dgn someone tu ermmm xpasti, dan seterusnya dan seterus seterusnya... tp kalau aku x ben dul ikut ayat2 indah tu masakan aku dpt tahu kau ada hati kat aku juga... ntah2 bertepuk sblh tgn, xblh jd ni, kita harus uji sejauh mana hati dia pd kita *ayat ni bg yg senasib dgn aku hahhaa..

Haihhhh malang sungguh.. agaknya aku yg mencari dan seorang sahaja memberi, berbeza kan dgn yg penerima..so  sampai bila aku nak bertahan dgn memberi syg tu sehinggakan aku yg suruh kau pergi dan kau x kembali bali lg, bukankah itu maksudnya kau lah penerima tanpa rela dari aku, jika kau kembali mungkin kau termasuk juga dlm memberi.. hohohoho.. ape rumit nau ayat aku nih, kalau ada yg paham tahniah lah...
fffuuuuuuuuuu.... mungkin aku selalu menolak sesiapa yg hadir dlm hidup aku... kebiasaannya aku yg nak kat org yg aku nak, kau nak ke kau xnak ke, aku nak jugak hahahaa.. org yg dekati aku, bulat2 aku tolak, kejam jugak... sbb tu aku x lekat, org nak kenal tp aku xreti nak hadirkan sebuah perhubungan yg baik even kawan pon *kata sofiah sewaktu dahulu.. ok fineeee..

hah, rasa lega.. lega yg teramat bila terluah kat sini, hilang kegundahan hati, kedukaan dll lagi.. kpd kau yg aku syg, aku masih syg, syg tu xkan berubah seperti syg sebelum2 ni.. oleh kerana aku syg, aku lepaskan dan biarkan kau pergi pd org yg kau syg dan org yg syg kau.. mungkin aku x mampu lg dari pelbagai segi *seperti kasih syg, perwatakan aku yg bukan test kau, kebahagiaan, bt kau tersenyum, jaminan utk  kau dll bt masa ni.. tp percayalah, aku igt janji2 aku dgn kau dulu.. aku akan contct kau nnt ok, tp kalau kau da x perlu janji2 tu serta dah bahagia dgn yg lain, aku cancel je lah..


pesanan aku utk kau yg ter syg, jaga diri selalu.. kita jauh dan skrg semakin jauh *xslalu msj mcm dulu so xtahu lgsg keadaan kau.. ermmm jaga kesihatan.. ye kau da besar kan *ayat ni selalu kau ckp.. jgn bt perkara2 yg terlampau melampaui batas, aku tlh lalui seusia kau dulu.. huhh semoga bahagia hingga akhir hayat.. bye *ahh perkataan ni memg berantu, sekali aku ungkap pasti akan terpisah

aku rindu kau.. demi Allah aku rindu kau... 


*syair cinta arab
احبك..
Aku mencintaimu


يا من سرق قلبي مني
يا من غير لي حياتي
يا من احببته من كل قلبي
يا من قادني الى الخيال
Duhai yang telah mencuri hatiku
Duhai yang telah merubah hidupku
Duhai yang aku cintai melebihi dari setiap relung hatiku
Duhai yang telah menuntunku kedunia khayalanku



حبيبي..
Kekasihku


أهديتك قلبي وروحي
وبين ظلوعي اسكنتك
ورسمت معك احلامي
و وعــــــودي
تواعدنا..
Telah kuberikan ruhku dan hatiku kepadamu
Telah ketempatkan dirimu dalam relungku
Telah kugambar dirimu bersama dengan mimpiku



ان نبقى سوياً مدى الحياة
ان نجعل حبنا يفوق الخيال
ان نكتب قصة حبنا في كل مكان
ان نغسل قلوبنا من نهر العذاب
Kita berjanji, akan sehidup semati
Mendajikan cinta kita melampaui khayalan ini
Disetiap tempat kita akan goreskan kisah cinta kita
Dan kita bersihkan hati kita dari sungai azab



الفراق
من امام اعيننا الاحلام
ومن حبنا اوصلنا الحب الى الفراق
ومن نبضات انين اعتلت القرار
ومن قصة حبنا التي تجبر على الاحتظار
Perpisahan itu telah menghantui mimpi-mimpi kita
Dan cinta kita mengantarkan kita kepada sebuah perpisahan
Dengan rintihan amarah yang menodai kesetiaan
Dan kisah cinta kita telah berubah menjadi cinta terlarang



هكذا انتهينا
واصبح كل منا للآخر ذكرى عابرة
يغتالها الغياب
Demikianlah akhir perjalanan kita
Dan biarlah ia menjadi sebuah kenangan masalalu antara kita

24 September 2012

musuh2 islam

ema terangkan secara ringkas la ye, musuh2 islam ade 2
  • Musuh yg x jelas
  • Musuh yg jelas
Musuh yg x jelas
Ibnu Al Jauzi mengatakan, ada 3 pintu masuk bg sitan menggoda manusia;
1.       Pd saat seseorang mengingati ketaatannya kpd Allah
2.       Pd saat seseorang itu lupa kpd maksiatnya
3.       Pd saat seseorang menyangka dirinya terpelihara  dpd kesalahan2
Xde jalan lain utk menghapuskannya melainkan dgn menjauhi segala tipu dayanya dan mengikut segala perintah Allah.

Musuh yg jelas lg nyata
“sesungguhnya yahudi dan kristian tidak akan reda dengan kamu selama-lamanya sehingga kamu menurut cara hidup mereka.” Albaqarah ayat 120

Ideologi musuh
S = sex (seks)
P = pils (pil)
I = individualistic (sikap x peduli hal org lain)
D = drug  (dadah)
E = entertainment (hiburan)
R = routine (rutin seharian yg terlalu sibuk shgga melupakan kewajipan kpd Allah)

Rujukan, buku give & take antara hamba & pencipta, nurulain ahmad

act, yg kite perasan la ade juga di kalangan islam, bergaduh sesama sendiri, hasad punya tinggi, dan lain2 lah.... eeee rasa nak penampo kan ?


09 September 2012

tanda cinta

Ibnu qayyim menyatakan dlm bukunya “Rindu dan Cinta Menurut Islam”, beberapa tanda jatuh cinta yg dialami oleh kebanyakan manusia adalah,

Banyak mengingati org yg dicintai, membicarakan tentangnya dan sentiasa menyebut namanya.
Tunduk dan mengikut segala perintah org yg dicintai dan mendahulukan segala keperluannya.
Memerhati kata2 org yg dicintai dan mendengarkannya.
Mencintai segala perkara yg dicintai oleh sang kekasih.

Mark twain pernah berkata, “cinta bukan kepercayaan tanpa bukti, tetapi kepercayaan tanpa bersyarat.”


31 July 2012

kain batik....: )


hmmmm 23 / 12 tarikh lahir mak tun.... heheee.... emmm nak bg hadiah ape ek, ampa slalu bg hadiah kat mak ampa apa dia ekkk ?? dulu mak tun suka sgt kain batik, dalam almari mak penuh dgn pelbagai jenis kain batik,,, adoooiii,,, paraahhh, tu belum kira dalam kotak lg.... mak ampa pon suka kain batik ka? haiisshhh, sgt pelik3, bukan mintak kat tun ja, kat anak2 yg lain pon...hahaaa... haa tun nak ingat balik nih,

dialog 2008, kat asrama, tepon mak, tgh exam spm, baru lepas paper syariah

selamat hari jadi mak, nak hadiah apa?”
emmm mak nak kain batiklah”
ok”

dialog 2009, lepas spm, tun bosan, p keja kat kedai kain, saja cari pengalaman, d samping tu cari duit hahaaa,

bulan 6
mak2, nak hadiah besday ape tahun ni?” (macam banyak duit kihhh3)
mestilah kain batik” (sambil sengih2)
laaaaaa! Kain batik lg, kain batik, kain batik, kain batik, asyik kain batik jaa, lain la pulak” (dahi berkerut2, x puas hati)
ishh, td tanya nak hadiah apa, dok merungut pulak, x nak bg xpalah, mak x kisahhh” (nada merajuk)
ha laa, tahun lepas kain batik, 2 tahun lepas kain batik lg, 3 tahun lepas kain batik jugok, hari ibu pon kain batik, apa la mak ni” (huhhh, mengeluh haha)
hat tu paling murah, dekma bukan ada duit pon” (nada mngejek, hahaa sebenarnya mak tun x nak menyusahkan anak2 die tu yg ckp lagu ni)
amboooiii, mak jgn nak pandang rendah kat dekma naa hahaa, ok lah, sbb apa mak suka kain batik ek?” (pelik)
1 hari nnt kalau mak mati, senang, kain batik banyak, guna ja kain batik mak tu” (senyum)
mak ni, ade pulak ckp macam tu, addooii” (tmt perbualan, tun keluar bilik)

bla blaa blaaaaaa

bulan 8
bulan 7 masuk kolej pusrawi, keluar p shoppg kat kl la dgn budak2 rmmte, raya puasa x lama lg, teringat nak beli hadiah besday kat mak, beli mcm2, antaranya baju kurung warna coklat, xde lah mahal, pastu beli kat abah sekali warna biru... heheee... sat g beli kat mak sorang, abah merajuk pulak... hehee... haiiisshhh...

mak3, dekma bg hadiah besday baju raya tau hahaaaa, asyik kain batik jaa” (sambil hulurkan bungkusan)
ehhh awalnya? Besday mak lambat lg, bulan 12” (hairan)
alaaa xpa la, nnt x sempat” (ntah kenapa pulak tun ckp x sempat ek)
x sempat nak p mana” (muka sayu + risau)
emm x sempat la, ishh mak nih, nnt mak pakai raya ni naaa, tauu haha” (tun keluar bilik)

raya puasa dah....


salam raya tun dgn mak utk yg last,,,
tadaaaaa,,, baju mak tun tu, walaupun x cukup kain sikit (singkat),
tp mak tun suke pakai heheeee...


raya haji pulak (nak dekat) baru balik rumah, da sebulan lebih kat pusrawi, malam tu depa cakap balik kampung malam esok, addoooiii,,, x tau la pasai paa tun berat sgt hati nak balik kampung mase tu.... pagi sebelum balik kampung, tun keluar dgn kawan (miza, fida, peah),,,, hhohohoh,,, mlm tu balik kampung, n bla bla blaaaa... mak bawak sekali baju tuh utk pakai raye haji... yahoooooooooooo,,, walaupun x sempat pakai, tp syooookkk laaa kannn3... hehee...

ok, hadiah besday utk 2o1o dan tahun2 berikutnye, tun dpt hadiahkan Yasin.... (tiada lg kain batik) heheee... mak mesti suke.... semua kain batik mak, tun bg kat ore kampung dan sedara mara... hohohohoooo... ade sikit lg kt uma....

prooooooooooott...

17 July 2012

jom la...


Allah maha hebat.......... tiada tandingan,,,,,,,
rasa lega kan ... ? =)
kembalilah pd Rabbmu, walau setinggi langit dosamu, kembalilah pd Dia yg Maha Pengampun !
diyanatahir@yahoo.com ---> terbaik !

13 July 2012

awal lg

2 mggu baru.....



hal kecik je laahhh



boleh rawat hati lg



fuhhhh,, kadang2 jujur tu lg terbaik walaupon pedih



yeaahhh, aku bebaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaassss !