semoga berbahagia mendapat rahmat

limpah kurnia Tuhan yg Esa..........

12 December 2010

hepy besday utk kami (adik/dikma/kakak) '10'

taaddaaaaa,,,,akhirnyeeee cukup laa sudah usia kami... rase da makin tua, tp ilmu dan iman x bertambah2 uuuwwaaaaaa.... kih3... hmmmm,,,, majoriti, ramai dok wish kt tun semoga panjg umur, murah rezeki n bla bla blaa... tun ade sikit x puas hati... utk wish semoga panjang umur?? tp...............hakikatnya umur tun semakin pendek! uwwaaa.. tarikh mati kite kan dah d tetapkan, hari ni, esok, luse, issshhh semakin hampir dengan tarikh kematian.... rase tertipu pulak mase org bg ucapan selamat hari lahir.. selamat pula kah hari mati tun??? huhhh... semoge kite semua mengakhiri hidup ini dgn husnul khatimah...amin3

haaa! kembali pd topik, dlm fmly, tun lahir bulan paling awal, bulan 7, bulan 8 kak cik bulan 9 bang cik, bulan 10 ayah n kakak, bulan 12 mak, adik n ain... hahahaa... semua akhir tahun.. isshhh3.... mase besday tun, kakak ade beli kek, alhamdulillah... ade jugak ore nak beli kek kt tun ni ek,,, hhihihihii..... bukan senang ore nk bg nih...



yeeaaahhh,,, ni la kek tun cantik kan.. nyum3


sebelum2 ni, mak tun rajin bg hadiah besday kt tun, terima kasih yg x terhingga kpd mak,dr tun lahir smpai besar, mak x jemu2 melayan karenah tun ni, bg kasih syg kat tun, dan macam2 lg lah, tiada 1 pun yg dapat d balas, hanya doa yg dapat tun kirimkan......... huhuuuhhuuu




hadiah besday yg terakhir dr mak tun ....hehehee...



hmmmmm,,,hadiah besday yg paaaaling mahal buat tun
dpd mak.........


poot peett pooottt peeettttttt da masuk bulan 10,,, besday kakak, x beli kek pon sbb bajet lari wha100 (maklum lee budak2 lg) kih3... so, tun n adik duet cukup2 beli hadiah je, baju kurung 2 pasang, kain pasang (berpasang2) hahaha.... eeee rumit lahh nak bg hadiah besday kt ore dewasa nih, kang beli tu x suke, beli ni x padan, nak yg mahal2, demand btol ore dewasa nih,,, huhhh biasaaa nih! beli murah2 mesti x pakai, lps tu tauk buang, buat2 lupe lah, ape lahh..... arrggghhhh!! beli kain pasang pon x kena jugak sbb x de sape nak jahit pulak,, sudaahh!! jd 1 hal hahaha.... sampai sekarang kain tu x jadi baju lg! eeeee... xpehe betol laaa... hahhaa...

pot peettt ppoooott peeetttt lg n lg da bulan 12,,,, besday adik sudah tibe,,, kakak beli kek,
sambut besday kt rumah abang, simple jee heheeee... yg tun geraaaammm tu, adik dapat 2 kek!!! 1 lg mak tam beli, cisssss,,, xpe3 hahahahaa


cantiknyeeeeeee, kek yg d beli oleh kakak


kek  yg d beli oleh mak tam, salah umur pule, 14 laaa
tok taaammm hahahahaa....


haaaaaa,,, da nak akhir tahun dah..... ptg tadi kami semua keluar (berani ambik risiko weeehhh, walaupon lesen keta kena gantung,,,,eeee geraammm dgn mahkamah, x bleh nk berpikir ke dgn situasi kami ni, blaja tggi2 tp serupa tu jugak!), kami nak p klinik (adik ade masalah perempuan), klinik tutup pulaakk, so, adik n tun singgah kat kedai beli barang (kakak tggu dlm keta,siap pesan jgn lame2) emmm... kami nk p beli kek besday utk kakak sebenarnye (nak pujuk) sbb kakak tengah bersedih....mungkin sedih sbb x dpt kebahagian macam org lain, sedikit cemburu dgn kegembiraan fmly lain berbanding fmly sendiri (x lengkap, x cukup org)... dlm erti kate lain kakak macam keseorangan, lonely... (tun tau tuu, jgn igt tun xtau)...hehee


kakak x de mood lak hari ni, lepas smyg asar td, tun terdengar rintihan kakak mase berdoa (kompem tgh nangis)... tun tauu kakak banyak sgt2 masalah, tp bersabarlah kakak,,,, kan mak ade pesan, biar org buat kite, jgn kite buat org,,,, lagipon status kite da bertukar, jaminan tu terus dpd Allah...... Allah akan pelihara kite.... tun hanya mampu berdoa dan terus berdoa semoga terbuka pintu hati fmly bg belah pihak laki ... tun nk tolong kakak tp tun pon x betol lg (mcm x cukup umur lg la, bukan mental ye).........

kami da lame pehe kakak meme x suke menunggu, mesti die marah
punyeee uuwwaaa...kami p lame la jugak sbb nak pilih kek kih100... meme takot r kalau big bos tu marah, tun tersangat laa x suka3 time kakak marah sbb kakak suke marah x ikut time (stress dgn kawan/ bos/ tempat keje n lain2) balik keje kami kene tempias sikit... tun bukan x suke kakak tun tu tp tun x suke sbb takot nnt terlawan / melawan ckp kakak (da banyak kali dah)... huuuhhhhh... rumit.... tun x nak la kurang ajar dgn kakak sbb kakak da banyaaaakk berkorban kat kami.... tun kene ingat tu... heheheeee...
semoga Allah merahmatimu ismaliza ismail.....

ehh.... mase da sampai kat keta, kakak tertido dalam tu (mungkin terlalu penat dgn keja2) serba salah pulak, heheheee mule2 kakak nak marah tp lepas kami ckp kami ade beli kek utk besday die yg da karat tuh (da lame lepas) wha3... x jadi die marah.... die cakap "waahhh,,sejuk hati ni, igt da xde org nak beli kek dah, ade jugak" (special n lawa punye kek kami beli, naseb baik duet cukup!) ceehhhh bgge jugak r kami time tuh hahaaaa... kami sambut simple2 je kt rumah, maklumleeee ore bujang kah3



haaa,, ni lee kek kakak, peace dr die la tuh,
tanda da ade mood kembali hahahaha
addoooii.....




4 org meraikan, heheeee (lg sorang anak jiran sebelah)



yeaaaahh! simple, tp meriaahh weehh hahaaa,,,,
tgn adik sibuk je...kih3

kakak da ade semangat balek, yelaa ade org bg kek mahal punye hahaa xdelah mahal sgt, nampak je mahal...sebenarnye bukan harga kek tu jadi ukuran tp ingatan dari ampa ni yg amat bernilai (monolog kakak dlm hati) wha3 yahhhoooo ade can nak bodek, sbb kakak time baik ni (ade mood la) sgt leeee pemurah... mintak tu dpt, mintak ni dpt, ore yg x kenal pon die suke memberi....time xde mood, JGN HARAP.... kah3...xdelahh, tun nak minta kakak bawak tun p hospital utk cek up (masalah tulang), sbb rase makin sakit lak n sakit tu lain macam sikit (menyerang secara tibe2, macam ade duri kat dalam daging, huhhh mcm peribahasa pulakk ahhahaa), hmmmmmmm tp memandangkan lesen kene gantung (naik bas, jenuh tuh!) nak bawak keta sampai tgh bandar tu meme nahas la kan, polis bersepah2...so xpelah, tahan dulu, bleh lg nih, lagipon kakak bz...adduhhh..



hahhaaaa...laawookkk laa depa nih...sekiannnn...

2 comments:

miza said...

besday aku nti jgn lupe plak hahaha

tun timah said...

opppsss,,da terlupe laa...soryy hahaa..
o9o9, doppp lupo deehh... mcm no TOTO, mest kawe igt...hahahahah