semoga berbahagia mendapat rahmat

limpah kurnia Tuhan yg Esa..........

10 December 2010

kawan di atas angin,,,


heh heh hehhhhh,,,,kali ni tun ade 1 cerite best punyeeeee,,,,tun ade sorang kawan ni,,tun kenal mase kat kem lagenda, asahan,,,kalau xsalah program islam hadhari kot utk pelajar tgktn 3,,,kih3,,,mase tu ade 4 buah sekolah sertai,,,sekolah menengah tampin, sek men jenis, sek men mansor syah dan sek men al asyraf (sekolah tun le tuuuu),,,,

 
haa kembali kpd tajuk,,,kawan tun tu dari sekolah jenis (cina) tapi die beragama islam laa,,,sekolah kami berjiran (sebelah2 je) sebelah kanan sekolah mansur, belakang sekolah tun sekolah jenis........ sekolah yg paling besar (paling kecik) antara sekolah2 kat situ sekolah al asyraf lah
sgt comel......mase hari frst pndftarn tgktn 1, ayah tun parkg keta kt tepi sekolah jenis...........tun pk sekolah jenis tu sekolah tun,, ye laa,,,tulisan cine kt dinding sekola jenis (tun igt tulisan jawi,punye lee sengaaalll tun time tu) yg membuatkan tun yakin "haaa,,mesti yg ni sekolah aku" (sambil puji2 dlm hati) besarnye,, cantiknyeee,,,mase tu tun rase tun laaa org yg paling brtuah dpt sekolah kt sane yahooooooooooo sbb mase sekolah rendah dulu mase isi borng  utk ke sekolah menengah (ape punye ayat daaa) cikgu sarankan kat pelajar2 darjah 6 p sekolah menengah berasrama dan jauh dpd uma supaya senang nnt,,pandai berdikari,,,(xpandai2 pon) haha

 
jadi, tun pon pilih laaa sekolah menengah (a) al asyraf, tampin pulau sebang,,,dari rumah ke sane ambik mase 1 jam,,,huhhhh rupe2nye tun timah trtipuu!!sekolah real tun  adalah! Pada mulenye tun sangkakan rumah org mase turun dpd kreta,,,aarrrggghhh! Kwg asm btol,,,sekolah  yg sgt molek, kecik jeee,,,tp xpelahh,,,da lame2 tu rase best pule walaupon p kantin Nampak toilet,,p toilet nmpk kantin jalan pon sehalaaa,,haahahahaa,,,pelajar2 mase tu seramai dlm 100 lebih kot,,,p sane jmpe mke yg same, p sini jmpe muke yg same lg,,,kih3,,,ape2 pon tun bersyukur dpt belajar kt sane sbb tun bleh jadi org lee jugok n jadi diri tun yg sekarang ni  (ayat meme leee boleh buat org pusg),,,
ehhh sambung cite kwan d atas angin tun nih,,nak d jadikan cerita, tun mulenye kenal dgn kawan kpd kawan atas angin tun nih,,name pe ekk,,,haa fatin,,hahhaa,,,hmmm,,,tun agak nakal dulu (meme nakal pon), sekarang da tobat,,, tun suke menyakat org, suke mencendet org, konon mcm power, mcm bagus kononn (xbagos pon,,kih3) dan macam2 lagi lahhh tp dgn org yg tertentu je la,,takot jugak kalau tersalah sakat orang ni coz pernah kene *&#@* sekali kah100,,,lawookk2,,,
 
hissshhhh xpadan dgn badan yg kalau sape2 jentik tun boleh tergolek, ceeehhh ade hati nak jadi samseng hahahaa,,,okeh,,kembali kpd asal,,,kawan d atas angin tun ni kalau tgk muke die meme senang d buat kawan,,,,cun tu meme ye laa (paling glamor kt sekolah jenis tu, yeke??) namenye haniza abu bakar,,,,kalau tgk muke die meme budak berwawasan laahh,,budak pndai,,,muke budak yg suke stdy tuhh,,,hehheeeee.................
selama kt kem tu  emmm best la jugok dpt byk info,,,tp yg tun igt sampai sekarang  lagu ni je laa kih3
Suara Firdaus - Menuju Wawasan

Umat Islam Harus Cemerlang
Hari Ini Mesti Lebih Baik
Dari Semalam


Jangan Buang Masa
Siapa Kata Kita Tidak Boleh
Kita Ada Allah Maha Kuasa
Kita Punya Kuasa Tenaga
Doa Sebagai Senjata
Umat Islam Sentiasa Boleh

Umat Islam Zaman Lampau
Taat Perintah Rasulullah
Bersama Berusaha
Bersatu Tuju Wawasan
Dunia Dan Akhirat
Wawasan Dunia Dan Akhirat
Akhirnya Islam Cemerlang Seluruh Dunia

Wawasan Diri
Penuhi Dada Dengan Ilmu
Wawasan Agama
Bekalan Masa Depan Dan Akhirat
Kuat Usaha Jujur Dan Amanah
Sentiasa Berharap Keredhaan Allah

Aqidah Ibadah Harus Sempurna
Ibadah Tanpa Aqidah Wawasan Syaitan
Ulama' Warisan 'Anbiya
Pegangan Mereka Harus Diikut
Ajaran Sesat Wajib Hindari
da tamat kem tu igtkn xjumpo dah haniza hahaaa,,,jumpo lg,,,itu ponggg time nk blek sekolah jee, tun nk balek asrama (jauh sikit dpd sekolah) kadang2 tu ternampak lee dak haniza nihh,,,igtkan da sombong,,tp x,,,haniza budak baik,,, ade mase bertego, ade mase senyum yoo,,,kehh100,,,dari sekolah tun klu nk tengok sekolah jenis mesti kene melangut wweeehhh,,haaaa,,,slalu kt toilet (sudut plg baik) sekolah tun dari situ kadang2 2 ade laa ternampak dak haniza n d gengsss tuhh,,,suke melepaaaakkk rupo ehhh (kantoooiii)  wha100,,,gurau je,,,

mase pon berlaluuuu n blaluuu  da hbes exm pmr, dpt result (tun punye hampeh,haniza gampak kot) , f4 n bla bla blaaaa nk akhir tahun dah,,,lps tu sekolah tun kene pindah dari sekolah tumpangan kecik tu ke sekolah atas bukit merchat nunnn (org kampung mandi pon bleh nampak),,, hahaaa btol lah,,org yg bersabar dan bersyukur dgn nikmat Allah ni kan,,pasti Allah akan tambah lg nikmatnye,,,hehehhe,,jadi, kite jgn kufur nikmat sbb ade azab yg menanti,,

 
taadaaaaaa,,,,,,,sekolah tun,,,,



asrama,,,



sekolah jenis......


Okehh,,,semenjak dok blajaq kt atas bukit tu,,,da xnampak haniza sudaaahhh,,,tp stil cntct mlalui fon,,,j.a.r.a.n.g2 hahaaaa,,,ehhhh mcm mne n mse ble no fom haniza ade kat tun ekkk,,,ntah laa,,lupo dahh,,,,emmm lps spm laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaggiii xdak harapan nk jumpe haniza,,tun p stdy kt kl (jap je), haniza??ntah leee,,masing2 bz ekkk,,,kih100,,,haaa! Nk d katakn ukhuwah ni kuat laa kn kami jumpo n cntct blek kt fb,,,!! bleh la tuuhh,,hahahaa,,,bergunooo fb sebenarnye tp jangn slah gunooo da lee buruk padahnye,,,ye x?? syoookk wooo dok poot peett pot peeettt dgn haniza kt fb la,,lps tu da lmeee2,,  ntah mne dak haniza ni p ntah……..



Last nampak haniza, mase tu kat mc, tgh cucuk duit (shoppg le tuhh!!!) eeeeee meme terkejut ahhh! Nseb baek tun stil cammm lg muko haniza nisssss,,,makin ayuussssss……da bosar ponnn, tp kuruuuss (diet kooo?),, sgt kurus (or xsihat??) hmmm,,cntct jap,,yg tun igt bulan 8 die p joget (acara hri merdeka,xtau name acare) kt stadium bukit jalil hahaahha,,budak maktab meme suko acare2 gitu doopp??,,,,lps tu lameeeee x cntct, hilang lg igtkan haniza bz kt ipgm mlake tuhh,,bz dgn asgmnt,,,rupe2nye haniza hmmmm cmne nk ckp ek,,mungkin sedang bertarung dgn emosi d ats hal2 tertentu,,,(xbleh la btau),,,,sory yee haniza,,,tun rase, tun org paling lambat tau hal ni, rase bersalah sgt,,, xdak sapa btau kt tun situasi haniza sekarang uwwaaaa,,,ok tutup cte kang tun pulok emosi xstabil,,,

sampai sekarang,,,xsangka kite stil cntct lg walaupon tip top tip toooopp....... emmm dari f3 -----> 19,,,, haaaaa 4 tahun dah,,,hehehee,,klu bleh tun nk lg lame dpd nih!! (demand pulokk) kih3..... so, ape yg tun cubo nak sampaikan berdasarkan tajuk kt atas "kawan d atas angin" tu macam haniza laa...ade time die dtg, pastu p.....ade time lg die dtg baleeekkk pastu p......saat die dtg tuhh mst kabo gembireee hahahaa,,,xbermakna kito xjumpo tun lupo kt haniza yg sgt baik nih (walaupon da bape kali ek haniza ajak keluau??)  ,,hehehe,,,doa tun sentiasa mengiringi.......kih100.........sekian sudohhh,,,semoga Allah merahmatimu haniza,,,amin,,,

No comments: