semoga berbahagia mendapat rahmat

limpah kurnia Tuhan yg Esa..........

14 December 2010

KILL YOUR DARLING!


travelog seorang da'i
(mengisahkan seorang pendakwah)


waaahhh, buku ni sgt menarik, bila bace sinopsis kat blakang buku ni besstt, tp buku ni masih belum d terokai lg (belum di baca) uwwaaaa... sebab ni buku kawan tun...huhuhhhhuuuu.. kawan tun (x siuman) suruh tun simpan buku ni ntah sampai bile!! huhhh... ntah pape ekk.. hahahhaha... eee kalau x suka buku ni cakap je, tun bleh bg ore lain simpan kih3... da lame tau x buku ni kat tun sampai da nak reput kulit die!! hahaaaa... ceehhh sampai hati kawan tun (psikopat) tuhh... arrgghhh wateveeee laa... =)

hmmm... ape yg tun nak sampaikan ni, cheewwaaahh kawan tun yg mental nih, sangat baik dengan tun... emm,, tun seronok kawan dgn dia walaupon ade sikit sengal tuh hahaaaa tp die seorang anak yg soleh! suke tolong mak, humble, dan seorang yg pandai (menipu, hahaa,, guraauu), seorang yg pandai menjaga hati kawan2 nye... rase bertuah bila dpt berkawan dgn die sbb kalau tun x tau sesuatu tu, tun terus refer kat die dulu (klu die x tau jugok, ustazah sharifah yg ke 2) kih3,,, si joyah ni (bukan name sebenar), agak jauh dpd tun skarang ni, so, kitorang cntct melalui phone je.... kalau dekat pongg tun x nak de jumpe sbb si joyah ni pemalu + sombong wha33...

oleh yg demikian (wahh ayat, hahaa), tun x bleh terlalu suke berkawan dgn si joyah kerana
~~~acap kali sesuatu yang kita cinta menjadi sebab ujian daripada Allah... justeru, cintailah sesuatu berpada2 bila Allah uji kita dengannya.... kita tidak terlalu menderita~~~ betol dopp joyahh? heheee... kadang2 dah terlalu hampir hingga kite menjadi "buta" utk melihatnya.. "boleh jd dia seorang teman yg rapat, tetapi hakikatnya, dia adalah musuhmu yg ketat" (tun le tuh, hati2 joyah)...
mungkin kerana pandainya melayani perasaan dan impian, lalu kita letakkan seluruh kepercayaan, padahal dia sedang bersiap sedia mengkhianati kita...

boleh jd ia 1 amalan, yg kita anggap sangat menyelamatkan... mungkin juga 1 gelar kesolehan, 'status ibadat' atau status sosial yg begitu mententeramkan, melegakan, namun tanpa d sedari itulah terowong bg ujub, riak dan sum'ah mencelah.... rasa baik, tenteram dan aman yg 'd hadiahkan' oleh amal dan gelar itu rupa2nya membawa kite ke daerah 'rasa tidak berdosa atau kurang berdosa' - satu jurang yg paling d takuti oleh para solihin dan mukminin...hheheeheee...

sering kita alpa, bahawa yg paling kita cinta itulah kerap menjadi hijab untuk mendapatkan CINTA... selepas d uji, layaklah seorang hamba mendapat cinta (manusia) dan cinta (Allah) kerana berjaya 'mengorbankan' cinta yg kecil demi CINTA yg besar! katakan tidak kpd keakuanmu,, katakan pada keegoanmu, kau bukan aku!

kill your darling dalam kehidupan....!

okeh joyahh??!! tp jgn pule kill tun,,,uwwaaaa heheee

No comments: