semoga berbahagia mendapat rahmat

limpah kurnia Tuhan yg Esa..........

20 December 2010

tragedi disember

x sanggup lg akuuu
mengenang kisah laluuuu
keganasan menghantui diri kuuu
biarkan ia pergiiiii
menjadi 1 misteriiiiiiiiii
bagaikan tiada hati yg peduliii
tidak mahu ku igt lg
apa yg telah terjaaaaaaaaadi
tragedi oktober,,,,, opppsss disemberrrr

uwwaaaaa meme ngeri lee kalau teringat balik, mase tun kat hospital dulu kene masukkan branula, ntah bape kali tun x kira dan x terkiraaa !

Sakitnye pule x terperi wwoooo... mula2 boleh laa tahan sakit tu kan, cool jeee, steady r timaahh ye laa ex studnt nurse, cool jee... setakat cucuk2 ni, eleeeehhh nak takut ape ekk (takut jugak weehh, depan pesakit x kan nak tunjuk muke takot tuh) hahahaaa,,, tp da masukkan banyak2 kali nihh melampaauuu! Tgn tun ni bukan urat dawai, cisss... da selalu bocor tu yg selalu kene tukar lain tuh, eeee meme ngiluuuu... kalau x bocor, tercabut (perrgghhh)

nak2 doc pelatih yg practise kat tun,,,, ade jugak doc yg da teror (x rase sakit sgt la kan).. yg doc baru nih da tau urat x nampak lg mau pakse itu urat keluar, ayyaaaa.... buat time tgh2 malam lak tuh (ggu ore tido wehhh),,,, sakit yg bekas2 d cucuk sebelum ni pon x ok lg p tepuk2 pulookkk... jadi liat la kan nak masuk sbb die bukan cucuk tang urat tp tang lain......yg tun nampak mase nak cucuk kt tgn gune jarum, lps tu jarum tu d keluarkan, tinggal tiub halusss macam jarum, utk mengalirkan ubat yg d masukkan tu dan boleh melentur... owhhh baru tun pehe...

yg tun pelik kat hospital pusrawi, nusre yg buat keje ni, tp kat hospital yg tun menginap nih doc yg buat hahaaa.... ape2 je laaa...

haaa ni lah pengalaman yg paling tun x boleh lupakan kihh33...
tips mengelak sakit tuh, bace bismillah ke, ape kee, mengucap pon boleh (bg yg takot jarum) kihh3oo, lpas tu jgn meronta2, pasrahkan je, lg meronta2 lg rase sakit nak masukkan branula tuh, d samping itu, boleh mempercepatkan keje nurse / doc yg nak masukkan branula tu... lps tu duduk diam jgn buas, nnt tercabut kene cucuk lg whaa33...






selamat berada d wad yeee.. wink!



No comments: