semoga berbahagia mendapat rahmat

limpah kurnia Tuhan yg Esa..........

31 December 2010

tun yg bertuah!


Indahnyaaa damainyaaa keluarga yg bahagia
itulah idaman, impian setiap insan,
yg dahagakan belaian, serta kasih dan sayang
oh ayaahhh oh ibuuuuu
dengarlah rintihan dan luahan haaatiku yg dahaga kasih
jiwaku terasa terseksa, ketandusan kasihmu
marilah kita bina bersama2
KELUARGA BAHAGIA …..

Hahaaaaahaha,,, semua org bertuah, bertuah sebab ade ibu bapa, ade suami, ade adik beradik, ade atok ade nenek, ade pakweeee, ade makweee, ada hantu belaan (haaa yg ni menempah maut, bg yg bela hantu raye ke ape ke,bertaubat sekarang hahaa), bertuah ade macam2 laah.... sgt bertuah kan!! tp tun rasa tun paling bertuaahhh wha100.... tun bertuah sebab adeeeeeeeeeeeeeee jenggg3


kakak seperti Ismaliza Ismail! Walaupun asal balik rumah je kene bebel, dlm tipon pon nak bebel, dlm kereta bebel jugak, lambat siap pon kene bebel lg (kalau die lambat xpe lak hahaa), sukeee membebel tp bebel yg bermakna / membina laa kah100 (nak muntah lak, kalau kakak bace ni mesti kembang) bebel3, biase leee ore dewasa nihhh meme gituuuu..... hahaaa...

ingatkan membebel je kelebihan kakak! Alhamdulillah, kakak kalau masak sedap 'gileee', dulu kalah dgn masakan ain (kakak tun jugak), sekarang lg hebat! (nak kahwin tu pasal laa kih3)... macam mana boleh jd lagu ni?? warisan (dpd mak) katenya.... mak tun masak meme meletuppp ahh, kalah chef wan tuh, abah pon jatuh cintaaa dgn masakan mak! Hahahaa... (abah cerita dulu)... wink!

Kakak juge x berkire dan x kedekut (bile gaji keluar r) hahahaa... seorang yg tabah walaupon pelbagai masalah datang bertimpa2, tp masih boleh atasi sorang2 cheeewwaahhh (kadang2 tu ade laaa 'ter' nampak die nangis sorok2).... kihh100..

tun jugak bertuah ade adik seperti Nur sakinah Ismail! Satu2 nya adik perempuan tun.... tp agak besar 'sikit' dpd tun hehehehehe... seorang yg gagah (jumpe ore jahat nanti, mesti adik tun boleh selamatkan tun dgn sekali tumbuk je kot) heheheee... dulu tun rapat dgn adik lelaki (sampai rase macam x de adik perempuan pulak)... d sebabkan adik tun yg satu2nya lelaki tu p dulu menghadap Ilahi, jd adik perempuan tun yg ni ambik alih hahahah...

walaupun adik tun x dapat p berjihad setahun (x p sekolah) d sebabkan kecedaraan tertentu, tp adik tun sgt pandai dan rajin (ade mase die bukak buku, belajar kt rumah, tp tgk tv lebih r haha)... cepat tangkap ilmu (tun ni haa lambat macam siput keh3)..... kuat ingatan (selalu kena ceramah dgn tun) hahaa,, dgr cakap, haa yg ni paling bagus, suke tolong tun (walaupun kadang2 tu kene bg upah la kan haha).... yg paling hebat, seorang yg sangat baik bg ore pinjam duit, adik tun ni macam bank, kakak, ain, tun dan termasuk abang pinjam duit dpd die.... nampak je macam budak2 tp ore hutang die keliling pinggang wha3 (tun da habes bayar r kah3), banyak wooo duit die, beribu2 kah3... alaaa budak2 lg kan, buat apeeeee pegang duit banyak2 nanti hilang... ha100

pandai menjaga hati kakak2nya (pandai membodek sebenarnyeee wha3) adik tun ni suke buat lawak, dan banyak bersabar (bile ade 1 mase tu terlalu rindu kat mak ayah).... walau ape pun, tun saaayang adik tun, kalau x de dia, hmmmm tggl la tun sorang2...adik tun pernah cakap, antara 4 org kakak2 die, die paling suke tun (eee boleh caye ke niihh wha3)

bertuah ade anak2 buah yg sgt comeeeeeeeeeeeel... heheee... nuha, zahirah, balqis dan baby (dlm perut lg kot) keehh3... x sabar nak ciummm3 baby baruu hahaha... cian balqis, sekejap je dpt manje2 dgn mak ek, xpaa ni ha mak sedara dia ade nihhh kih3.... depa ni walaupon x reti dok diam tp depa teramat laaa d sayangi oleh tun, xdak depa rindu + sunyi wooo.... bertuah ade abang, islami ismail, k. ipar, azirawati salleh, seorang lg kakak, nurain ismail (da kahwin dulu huhuhuuuu) n org2 kampung (sedara mara kt perlis + kedah)....

selain tu, tun bertuah sangat dapat kenal dgn k. nusaibah ahmad, seorang yg baik hati dan terlalu merendah diri....kate2nye membuatkan tun beringat2 dgn sesuatu tanpa d sedari oleh k.nusaibah sendiri..... 1 hari nanti, tun nak p jumpe akak! (boleh ke, tun ade masalah berkomunikasi, cancel r) hahaaaaa...

dpt kenal dgn akak farizah yusoff (walaupun kadang2 tu, k.farizah emmmm x suke tun kot kih3) wink!... k. farizah yg luas ilmu pengetahuan, sangat seronok bile dpt chat dgn k.farizah sebab suke berkongsi ilmu....

tun ade bace 1 hadis nabi ni,,,, ehem3
Nabi Muhammad saw bersabda ; “barangsiapa yg memuliakan org alim (berilmu), maka dia telah memuliakan aku (Rasulullah), dan barangsiapa yg memuliakan aku, maka tempatnya adalah syurga.”

“muliakanlah org2 alim, maka sesungguhnya mereka itu d sisi Allah adalah org2 yg mulia lg d hormati.”

dan tun bertuah sebab dpt bersua dgn ustazah sharifah hamzah yg sukee bg nasihat dan semangat yg power kat tun.... (walaupon sekarang da jarang contact, bz kerja kot kih3)

xlupa juga akk hidayu afandi yg mempunyai akhlak yg sgt baik.... heheee....

bertuahnyeee ade kawan2 seperti khaledah khalid walaupun selalu kene buli dgn tun, atika aliman yg selalu ambik berat kat tun, natasha nordin yg memahami bile keadaan mendesak kihh3, rafe'ah aziz, fida ezzani, hamiza raus, qurratul aini hamdan dan lain2...

dan! Sebelum terlupa, tun bertuah dpt berkawan dgn seorang budak nih (lelaki), sentiasa buat tun happy, juga x senonoh (suke buat lawak) kih3 dan kalau tun buat salah, mesti kena ceramah! arrgghhhh



hmmmmmmmmm,,,, bertuah rupenye tun, bersyukur sangat2 ade depa nihh,,,bangga pon ade wehhhh! Tp tun rase depa lg bertuah ade tun kot kah100 (gurau jee)... haa, jd kite jgn ambik remeh dgn kewujudan org d sekeliling kite, nanti dorang da x dak, baru nak tercari2 hahaa.... ok... proooooooooooooott

No comments: