semoga berbahagia mendapat rahmat

limpah kurnia Tuhan yg Esa..........

03 May 2011

already gone.........

Tika dorang sibuk mengemas utk cuti sem
Saya sibuk mengesat ayaq mata
Uuuuwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
“andainya aku bertanya padamu tentang bahagia?”
Semua nak tinggalkan tun, kali ni abg, k.wati, nuha, zahirah, balqis, islah……… jauh lak tu… pindah kedah… sobbb3… kenapa x bgtau tun awal2, x suke3…… sedih tau x… arrggghhhhhhhh… alasan x nak btau awal2  takut tun x boleh focus exam (memang x boleh pon)…. Tp x aci tauuuu, nak p, p je la, x payah btau, sedihhhh3…… nak p hari tu, hari tu jugak baru nak btau tun…. Nak luruh jantung mase dapat tau tu… nak halang x boleh, kate2 ni je mampu keluar
Abg; “nak btau sekarang ke yang (panggilan utk k.ipar)”
k.wati; “hmm, btau la”
tun; “adooii, btau je leee haha”
abg; “abg dgn k.wati nak pindah kedah, k.wati dpt surat mengajaq kat sana”
tun;  “yeke, bagosla, bile nak p hihi” (time ni control sebak)
Abg ; “lepas tgk dekma ni, sat g teruih p” (uuwaa control nak menangis)
Tun; “oOO, barang2 da kemas?”
Abg; “da sikit2, nnt abg mai ambik lg”
k.wati; “dekma nak pegang islah x”
tun; “nak”
k.wati; “nanti dekma cuti sem ka mai la kedah dok rumah k.wati, abg boleh ambik kat syahab”
tun; “betol ka ni??” (teruja)
abg; “ha la, abg dok rumah lama kat jitra yg kite dok dulu” (sebelum pindah melaka)
tun; “owhh” (tun keluar dpd kereta naik bilik ida)
sesi makan
pot pet pot pet
sesi salam (sesi air mate tumpah juga)
salam abg
salam n cium k.wati
salam n cium nuha, tibe2 nuha menangis?? Maksudnya die paham dgn perpisahan ni hehehe… tun cakap “jangan lupe makndak tau” nuha lari p masuk kereta, ishhhh3 hampir2 buat air mate ni gugur hahaha
salam n cium balqis, sengih2 je dia
salam n cium zahirah, terpinga2 dgn situasi time tu, kecik g x paham haha
cium cium cium baby islah
mai 2 kereta, abg n d gengs p dulu
pastu mintak tolong adik angkat barang naik bilik
salam adik xde cium2 hahaha die pulak nangis lebih….
X turun dah salam kakak2 sebab x mampu nak tahan, suruh adik kirim salam je (teruk betul perangi sy, jgn tiru)
Lepas adik turun je, tu dia dok meraung dalam bilik sampai kepala kebas hahahaa
Adusssss….. ape boleh buat………. Nnt kite balik kedah tgk abah mak kakcik n bangcik same2 yee adik, patu p rumah abg, tidoq sane…. Melaka da x de pape n x de sape2 lg
Ain da ade abg naz dan baby (dlm perut)
Kakak da ade abg mahfuz dan baby (dlm perut juga)
Adik ade dekma dan baby (cacing kihh3)
Dekma ade adik dan baby (najis, weeekkk)
Hihihihihi
Da habes exam, naseb baik boleh jawab paper last, ingat x boleh sbb termenung je lebih… addoooiii… huhhhhhh… penat…
Awan berarak berguguran hujan, menangis sekeping hati
Biar melambai memanggil namaku hadir hati ke pusaramu
Setiap titisan air mataku jatuh ke bumi,rinduku  kembali
Wajahmu di mataku
Pada siapa kanku beri hati ini setelah aku bersendiri
Telah ku cuba mencari pengganti tp ternyata x terdaya
wowowowwoooooooooo





Like a rainbow
Fading in the twinkling of an eye
Gone too soon

Shiny and sparkly
And splendidly bright
Here one day
Gone one night

Like the loss of sunlight
On a cloudy afternoon
Gone too soon

Like a perfect flower
That is just beyond your reach
Gone too soon

Like a sunset
Dying with the rising of the moon
Gone too soon
Gone too soon
When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too
When you're gone
The words I need to hear to always get me through the day
And make it okay
I miss you

I've never felt this way before
Everything that I do
Reminds me of you
And the clothes you left
They lie on the floor
And they smell just like you
I love the things that you do

Dosa Akan Datang Dalam 4 Peringkat.....

DOSA PERINGKAT PERTAMA
Seseorang membuat dosa serta lambat menyesali perbuatannya atau pun lambat bertaubat atas dosanya.. ini adalah peringkat awal bg org yg berbuat dosa….

DOSA PERINGKAT KEDUA
Seseorang itu akan membuat dosa dan x merasai apa2 d atas perbuatannya… peringkat ini amat bahaya kerana ianya adalah bibit2 permulaan yg boleh menggugurkan iman seseorang….
 
DOSA PERINGKAT KETIGA
Seseorang itu membuat dosa dan merasa bangga dengan perbuatan dosanya… peringkat ini akan sampai pada suatu situasi d mana orang yg membuat dosa mula merasa sombong, bongkak dan riak… ucapannya juga akan membawa kepada unsur murtad… selepas peringkat ini seseorang itu akan sampai ke peringkat keempat....

DOSA PERINGKAT KEEMPAT
Seseorang itu akan membuat dosa, bangga dengan perbuatannya dan mula memandang hina atas kebaikan atau kebajikan… pada peringkat ini orang tersebut mula mencabar al Quran, Hadis dan Sunnah kerana sifat sombong, bongkak dan riak sudah sepenuhnya menguasai diri…….

Na’uzubillah…. =)
*sumber = surat khabau al Islam

KITA MANUSIA BIASA, KADANGKALA IMAN PENUH D DADA, ADA KETIKA DALAM X SEDAR TERSASAR JUA…..
Ade sikit tambahan bg yg menguap x tutup mulut tuh (khususnya kat datok rimau yg sgt degil tu wha100)
Daripada Abu Hurairah r.a Nabi Muhammad saw bersabda ; “menguap itu daripada sitan… maka apabila seseorang antara kamu mengatakan “haahhh “ lantaran menguap, TERTAWAlah sitan….”

Ppprooooooooooooottt….