semoga berbahagia mendapat rahmat

limpah kurnia Tuhan yg Esa..........

20 December 2011

sungguh indahnya! haha

yeaahhhh... sungguh indahnya hari2 kita... saksikan hari adik tun yg berangan kat tengah2 sawah...

video

xtau le nak cakap ape lg dgn budak nih... hahahhaahaa... free je jatuh dlm selut... eeee busuk sesangaaaaaaaaaaaaaaatttt! sekarang adik da sekolah kat kedah... tinggal le tun sorang2... uuwwaaa...tahniah ye adik

KISAH BENAR PENGAKUAN BEKAS PADERI KRISTIAN


Posted by: peribadirasulullah | Ogos 27, 2010



……….السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَارَكَاتُهْ وَالسَّلاَمُ فِيْ الصِّحَّةِ بِخَيْر
Bacalah kisah ini yang telah di jumpai pada ” http://www.facebook.com/profile.php?id=100000567924161&v=wall&story_fbid=138827019486086#!/note.php?note_id=131456546897400&id=1708917354&ref=mf “, mudah-mudahan anda mengambil iktibar dan pedoman pada kita semua. Sama-sama kita menegakkan kebenaran Agama Islam…. !!! الله اكبر
Begin story :                                             
Nama saya Salleh Bin Omar, nama Kristian Joseph.
Saya dilahirkan di Kedah pada 5/5/1940, bapa saya seorang India Muslim danmak saya orang Banting, Selangor. Bapa saya telah pulang ke India dan emak saya berada di Kedah,Pondok Kg Pisang. Pada 1970 saya telah pergi ke Johor Bahru untuk mencari kerja bersama-sama kawan-kawan tetapi gagal. Saya terpaksa tidur di stesen keretapi. Saya telah bertemu dengan seorang paderi  bernama Father Chong. Kami diberi layanan istimewa, tempat tinggal, makan dan minum dan tinggal selama 2 tahun. Kami diajar sembahyang dalam bahasa Inggeris.
Pada satu hari iaitu dalam tahun 1974,  saya telah bertemu dengan seorang paderi besar di Malaysia, dari KualaLumpur bernama Kamaruddin Hj Ahmad. Beliau telah membawa saya tinggal diseksyen 14, Jalan Gasing, Petaling Jaya. Kami belajar selok belok agama Kristian di Gereja Jalan Gasing dan dibinakhas! untuk orang Melayu beragama Islam (ada hingga sekarang). Setelah satu tahun saya tinggal disana,  saya telah dihantar ke Indonesia selama 6 bulan, belajar cara-cara untuk sembahyang orang mati, talkinkan orang dan macam-macam lagi dalamBahasa Malaysia .
Saya belajar sekali dengan Ibu Tien Suharto yang menjadi pemimpin agong Wanita Kristian seluruh Asia dan Bendahari Agong wanita Kristian seluruh Indonesia . Saya pulang ke Malaysia, kemudian dilantik sebagai pendakwah dari Perlis hingga ke Johor Bahru. Oleh kerana saya aktif di gereja, saya dihantar pula ke Filipina selama 1 bulan, belajar selok belok Kristian dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Malaysia kerana terdapat orang Malaysia, Singapura dan orang Filipina.
Kemudian saya balik ke Malaysia sebagai pendakwah dibayar RM60.00 sehari, kenderaan percuma,  seramai 6 orang. Selepas itu dihantar ke Singapura selama1 bulan di Port Carzy bersama En Aziz orang Telok Intan. Beliau adalah  Setiausha Agong Persatuan Melayu Kristian Singapura. Beliau juga adalah bekas Tentera Udara Di Raja dan berhenti memegang jawatan setiausha agong Kristian Singapore . Apabila dilantik ke gereja saya masih lagi ketua dakwah bersama 6 orang kawan.
Saya dihantar ke Baptish Church di Ipoh, dibekalkan duit RM1,400.00, bersama-sama seorang kawan dan sebuah kereta untuk mengkristiankan pelajar-pelajar dan pemuda-pemuda Negeri Perak….  Pada bulan Januari saya berasa tak tenteram dan telah bertemu dengan Tuan Ibrahim, Kadi daerah Ipoh dan membawa saya bertemu Mufti Negeri Perak  dan En Azlan, Pengarah Jabatan Agama dan sayaterus bertaubat.
Jumlah Kristian seramai 3,000 orang telah dikristiankan, terutama penduduk Negeri Perak dan Johor Bahru, Manjoi dan Rapat Setia (Perak). Cara henda kmengenali mereka Lelaki – Berseluar hitam, berbaju putih, bertali leher hitam, bawa beg James Bond (elaun satu hari RM60.00 ). Perempuan – Berbaju putih skirt hitam dan reben hitam.  Di Kuala Lumpur – Daya Bumi, Kota Rayadan Sg. Wang Plaza.
Cara-cara berdakwah: Mereka akan menemubual, tanya asal terutama pencari kerja. Pendakwah akan belanja makan apa saja, mempelawa tempat tinggal (asrama 120 katil, makan disediakan) didakwah dengan kaset, cara perlahan-lahan diajak sembahyang dengan diberi satu cross selepas dibawa sembahyang akan diberi sejenis air hitam (holy water). Setelah diberi minum 1 minggu lidah menjadi hitam, tidak boleh mengucap dan mendengar azan macam menutup telinga hal dakwah Islam tidak mahu. Air itu khusus untuk orang Islam sahaja. Kewangan gereja RM12.6 juta,  sumber dari Sabah, Sarawak , Filipina dan Singapura.
Motorola adalah penyokong dakwah Kristian ini (terletak di Petaling jaya,Pulau Pinang dan Senawang).  Senawang terlibat seramai 200 orang, ketua di Senawang, Haji Hanapi Saat dan Hj Ismail orang Sungai Petani Kedah. Haji Hanapi bekas guru – akibat desakan hidup terpengaruh dengan Kristian. Sekolah yang paling teruk dilanda Kristian ialah Victoria Institution. Pengetuanya En Ismail Rahim. 20 orang telah Kristian-susah untuk diberi nasihat kerana kebanyakannya anak menteri dan datuk-datuk.
Di Ipoh Sekolah Tengku Abd Rahman (STAR)- 2 orang Sekolah teknik seorang pelajar perempuan (bersalib) telah bertaubat, bila saya tanya, katanya untuk main-main saja, akhirnya dia bertaubat. Banting Kamariah bt Sidek -lepasan sekolah ditarik oleh seorang guru Cina (pendakwah Cina dibayarRM165.00 sehari) En Salleh Omar yang menawarkan cek  sebanyak RM10 juta kepada Yusof Noor untuk mengadakan persidangan Kristian sedunia (sebagaimana tersebar di akhbar)1982.
Salasiah bt Sidek- Sekolah Tengku Khursiah,  Seremban balik ke Nibong Tebal, accident motor, didalam tudungnya ada salib.
Punca terjebak dalam Kristian:
1. Desakan hidup. 2.Kurang agama
Beliau telah dapat menarik semula 300-400 orang kepada Kristian. Beliaus ekarang bekerja dengan Badan Kebajikan Islam Perak. Beliau mendedahkan juga  matlamat  1990 untuk menawan satu Malaysia/Brunei kepada Kristian. Paderi Besar di Malaysia ialah Kamaruddin Hj Ahmad. Pairin Ketingan adalah penaungnya dan saya sebagai timbalan padri itu. Beliau telah dihantar ke Melaka (masjid paling banyak). Beliau pergi setiap masjid bertanya imam dan bilal untuk membuat kajian mengapa umat Islam malas ke masjid. Selepas mesyuarat 3 hari saya hantar 6 orang pendakwah, tidak sampai sebulan 400 orang telah masuk Kristian di Melaka.
Target Kristian: Pemuda yang tidak faham agama, ada yang tidak tahu Fatihah dan suka dengan rock-pameran di kapal-kapal. Cara untuk masuk Kristian, mereka perlu gambar 2 keping dan duit setem $7.00 pergi ke mahkamah di Selangor, Kedah, Kuala Lumpur angkat sumpah. Nama dalam kad pengenalan tidak ditukar (sukar nak dikesan)
Beliau beri penerangan kepada  1. Polis Bukit Aman, 2. Pusat Islam (untuk menyedarkan umat Islam)
Bila dibaca kitab tidak akan terpengaruh dengan Kristian ini.  Seorang bekas paderi Abd Rahman Yaakob  (Pengarah Anti Dadah, Batu Gajah) pernah menjadi paderi selama 23 tahun. En Abd Rahman adalah berdakwah didalam bahasa Inggeris.
Beliau sebagai paderi dikenakan 4 syarat
1. Tidak boleh hisap rokok   2. Tidak boleh minum arak  3. Tidak boleh makan benda-benda berdarah  4. Tidak boleh kahwin.
Holy water dibawa dari Indonesia (Ketua padri Indonesia) bapak Bruto yang menyediakan air ini.. Percetakan buku-buku Kristian di Cheras telah disiasat dan mereka ada lesen. Ketua paderi Kamaruddin Hj Ahmad. Dalam pada berdakwah Kristian sebanyak 3 negeri tak boleh dimasuk Kristian iaitu ,Kelantan, Kedahdan Terengganu, mereka pernah dipukul hingga patah tangan.
*PENGUMUMAN – HARAP DISAMPAIKAN! KPD ORANG ISLAM KITA’ Sebarkanlah walau satu ayat pun’
(Sabda Rasulullah SAW)
‘Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalan mu dan mengampuni bagimu
** dosa-dosamu.
Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar.’
(Surah Al-Ahzab:71)
demi kebaikan kita bersama untuk suami, isteri,anak-anak, kaum keluarga, saudara- mara, sahabat-handai dan generasi akan datang yang kita sayangi.
‘Agungkanlah dan laungkanlah ‘ الله اكبر “……………..

19 December 2011

part time cuti sem,,,

apa kabo semua... lama dah x update blog nih... hehee

video

emmmm cuti ni korang2 semua buat gapo wehh? keje ke? kahwin ke?? jd orang ke? jd hantu ke??? kihh3.. cuti sem ni x sempat leee tun nak menikmatinya kerana kakak tun yg sorang tu telah terbersalin terlebih awal dulu kat melaka... plannya nak bersalin kat perlis nun dlm bulan 12, nak minta cuti awal kat boss dia x berani, hahaa, so dlm bulan 11, baby tersebut x sabau nak tgk dunia, tanda2 awal pon da keluar, so ape lagi kakak tun gelabah r, da la tinggal sorang2 kat rumah, suaminya kat terengganu, kerja haha.... kebetulan tun dgn adik xde rumah sbb p rumah kakak yg lg sorang kat johor nak tgk baby jugak... ni la baby aqram yg cute tuh


video

okeh sambung balik cerita tentang ibu bersalin... lepas tu kakak tun yg bawa kereta p klinik, dan masuk ambulans dgn sendirinya utk masuk wad kat hospital melaka tanpa bantuan nurse2, hebat weehhhh hahaha.... kakak cakap masa dlm perjalanan nak ke hospital, ada 3 lagi ambulans kat belakang... teringat pula tragedi 22. 11. 09,,, kalau korang ingat, korang memang ada memory yg baik la hihii... nak tau x, kebetulan hari tu sama dgn tragedi yg lepas tu... Allahuakbar...

sedang tun dan adik beradu, tiba2 abang kat kedah call yg kakak masuk hospital, apa lg balik melaka time tu jugak la... hehe... abang ipar ambik kat MC terus p hospital...

tadaaaaa! mcm dpt anak kembar pulak haha

yg cucuk2 ni paling kakak x suka dan yg ni adalah kali kedua dia kena
hahahaha

hari pertama...

ni aqram!

sape laaaa x sedih tun nak balik... hahaa

tgk tu, pegang jari tun rapat! haha

haaaa.... sekarang tun nak kenalkan kat korang tentang peralatan2 utk org dalam pantang... ni le kerja tun sepanjang cuti, nak cari rezeki lebih utk 10 suap nasi... hahaa...
bukan senang nak jd org dlm pantang dan bukan MUDAH utk menjaga org dlm pantang! baby wafdan ni kecik2 da berhijrah, lepas seminggu baby dan family p perak rumah abg ipar... dlm 2 hari balik perlis pulak, tok yg jaga makan minum kakak, kalau tun x boleh harap la, hahaa.. salah bg makan kang masuk wad balik.. hahahha


haa yg ni kelambu utk baby... kalau xde kelambu ni kat kampung tun, kering leee darah si baby tu... nyamuk sana xde belas kasihan lg dah... tp kan nyamuk kat sana x berbahaya mcm nyamuk kat taman2 tun tu... nyamuk kat taman2 tun sekor da gigit esok masuk hospital sebeb kena denggi kih3... penting bg makcik2 yg suka bela bunga dlm pasu bunga... buat sementara waktu nih, x payah lah bunga2 tu, semak je, tanam le pokok rambutan ke, mangga ke, durian dan lain2.. dapat le jugak makan... di samping tu boleh buat
bisnes, jual kat pasar...


emmm yg ni org panggil apa ek, alaaa yg ubat2 kena makan lepas bersalin tuh... makjun kan? hahaha lebih kurang r... senang nak cakap, set lepas bersalin... 


ni korang semua tau kan... yg pam2 tuh... hahaa... pam susu namanya
tok ckp kena ajar anak guna botol jugak, jgn menetek je kang ibu p kerja
jiran pulak tumpang menetek... pulak dah! hahaha



buku baby, sentiasa ada di sisi, kerana sgt penting sepanjang pembesaran baby, sentiasa kena ambil maklumat tentang baby... untuk memudahkan nurse ye jugak... ni bukan mcm buku sekolah nak tinggal2... ibu2 semua sila ambik perhatian hohohho

baju baby... x payah beli banyak2 sebab kawan2 kita akan bg time ziarah baby hehee
boleh jimat....

makanan ringan utk org dlm pantang... sgt sedih sebab kitorang makan mcm2, kakak makan terhad sikit... nasi putih, ikan, sayur, tiap2 hari sampai laaa habes pantang... jgn curi2 makan makanan yg di pantang, nnt badan merana hahhaa... ciaaannn






kenapa ibu pantang x boleh mencangkung? haa tanya la ibu korang masing2...
ni la toilet sementara bg ibu pantang... maklum la duduk kampung mana ada jamban duduk tuh, toilet pon kat luar... lipan, lipas, semut, semua menginap... hahaah


haaaa, ini pulak tungku... kegunaannya x sempat nak tanya pulak... mengelakkan angin masuk badan kot... hahahah
buaian utk baby, kena ade, kalau x jenuh dok dodoi guna tangan... hahaa

















tempat tidur baby, sweeeeet je ek... kite2 dulu pon time tgh tido sweeeeet je, tp bila mai tang besar, muntah hijau tgk, dgn mulut ternganga, berdengkur, air liuq
meleleh, eeeee












ni barang2 baby, minyak telon, tisu, pampes, bedak sejuk, minyak angin, spirit dan lain2...













 
hmmm... memang x mudah menjaga org dalam pantang, kejap2 nak tu, kejap2 nak ni, sabo je le, ni kalau upah org gaji pon mesti dorang mintak berhenti, penat wooo, haha... tp tu bukan jd masalah pon, yg besnya family tun da bertambah 4 org setelah pergi 4 orang.... yahooooo... Alhamdulillah...