semoga berbahagia mendapat rahmat

limpah kurnia Tuhan yg Esa..........

24 February 2012

rapuh.... maafkan ku...



Detik waktu terus berjalan
Berhias gelap dan terang
Suka dan duka
Tangis dan tawa
Tergores bagai lukisan

Seribu mimpi berjuta sepi
Hadir bagai teman sejati
Di antara lelahnya jiwa
Dalam resah dan air mata
Ku persembahkan kepada mu
Yang terindah dalam hidupku

Meski ku rapuh dalam langkah
Kadang tak setia kepada mu
Namun cinta dalam jiwa
Hanyalah pada mu

Maafkanlah bila hati
Tak sempurna mencintai mu
Dalam dada ku harap hanya
Dirimu yang bertakhta

Detik waktu terus berlalu
Semua berakhir pada mu



16 February 2012

tahniah! utk diri sendiri, dan pesilat2 yg lain!

eheemmmm3.... post kali ini bukan utk membangga diri, tapi nak berlagak ! hah hah hahhhh ! aku berjaya, yeyeeehhhh !! hahahaaa... gurau wehh... tun dengan rendah hati ingin mengatakan betapa syoknya dapat bengkung hijau ! (setakat bengkung hijau, tak payah nak kerex, kata2 org yg iri hati haha) walaupon bengkung hijau ni takde lah sehebat mana kan, oleh kerana usaha yg tak gigih tak kan dapat de hijau2 nih hahaaa...

tun tak pasti la macam mana boleh terlibat dgn silat nih, walaubagaimanapun tun sebelum menyertai silat memang la kelihatan seperti budak lurus mcm highway


tetapi selepas menyertai silat dlm beberapa minggu, emmm tun mcm ada keyakinan sikit kot wha1000,,, xde lah,,, tun sebenarnya nak sampaikan kat kamu semua bahawasanya belajar seni mempertahankan diri amat penting sekali bagi kita semua okeh... hahhaaaa


bengkung hitam

bengkung putih

latihan bg bengkung hijau

mcm x percaya tun yg pendek tuh haha


akhirnya...........

berjaya hingga ke hijau...


lepas hijau merah, huisshhh xmaulah... nak patah pinggang ni rasanya...
cukuplah sampai hijau heheee...........

cekelet..


ohh cekelet... blink3 mata nih bile tgk.. hik3... nak2 kalau dpt free, tak tido mlm leee... wink!
dah lama tak update blog, haishhh... bukan ape, org dah dewasa ni busy nye semakin melampau, termasuklah tun hik3...

untung laa ade 'contest aku suka makan coklat', mane le tau ade rezeki boleh dpt cekelet free.. hahaha... kalau tak dapat kumpul duit beli sendiri... hahahaaa...

bila sebut je pasal cekelet, ada org tergila-gilakannya dan ada juga org yg mensia-siakannya,,, ishhh3,,, rugi woooo...
org yg tak makan tu biaq la kat depa kan, kebanyakannya takut jerawat dok berkampung kat muka la, lemak2 mai la, dan bla bla bla...

korang yg suka makan coklat tu, sebab ape ye?? mcm2 sebab boleh dijumpai... ada sebab yg pelik pon ada!! seperti tidur tak lena tanpa makan coklat la, beyak tak lawas kalau tak makan coklat la, dan macam2 lg.. bg sy pula kan, sebab ape sy suka makan coklat?

sebab coklat boleh menghilangkan stress, selain itu coklat boleh meredakan kemarahan hahahaa... tak jadi marah bila dapat coklat weehhh... termasuk le org tua, org bengis, org frust, org baran, dan org2 ape2 je lah...

selain tu suka makan sebab coklat nih memberi rangsangan yg hebat ketika sy tgh study time exam... 1 papan coklat, 10 helai nota2 sy boleh igt... wha100...

coklat juga boleh bg semangat yg luar biasa kat sy !! contoh mcm sy dlm situasi yg lemah, coklat banyak membantu sy dalam mencapai matlamat sy cheewwaahhh... hehehehhe

yg paling penting sy suka makan coklat sebab coklat bersepah2 kat kedai hahhaa dan takkan habis....

ok tu je la kottt... heheee... semoga kita semua sentiasa mendapat rahmat dari Allah dan nikmat menikmati coklat hehehee....

sy nak share lah coklat free ni dgn kawan2 sy hahah  sofiah  surya  zamzameer.... korang p kat link nih tau cekelet