semoga berbahagia mendapat rahmat

limpah kurnia Tuhan yg Esa..........

28 December 2013

Bukan ku x syg..

Pheeewwwww, tahun bila ntah stop update blog, baru skrg kau nak kecoh ema hahhahaa..aku telah pon hampir dewasa  *isytihar dewasa bila berkemampuan dlm semua perkara sprt mampu bayar secara ansuran bg kenderaan sendiri, bayar rumah sewa sendiri, bayar zakat, bayar hutang tapem, ptptn dll, mampu kirim wang kpd sedara2 di kampung, yela mana ada org bank in 10 rggt, kena 100 rggt sekali masuk baru la terasa sikit, org yg terima pon mampu tersenyum.. bg 10 rggt beli ikan utk 1 family pon x cukup.. haisshhh.. sabar ye semua.. tunggu dekmah tok !

Hishh ape laaa aku mengarut ni, tp masih belum keluar topic kan hahahha... owh kali ni yg mendorong aku utk membebel dlm blog semula ialah ermmmm seseorang yg benar2 bt aku merana hati..  aku pon x pahamlah, x paham dgn diri sendiri, kecelaruan mental betol, x kisahlah yg penting dia ok, tp aku x ok, d*mn ! astaghfirullahalazim... huhh *melepaskan keluhan yg begitu berat...

Haaa, berkenaan dgn tajuk, ye aku syg kau, tp ben dul, ikut sgt ayat2 indah dlm web slh satunya “if u love someone let them go, if they return to u, they will always be yours, if not never were !“ dan ayat2 lain lg.... mungkin selama ni la kan, aku yg patahkan hati sendiri, bukannya aku xde pengalaman dlm percintaan, bersepah dah, dpd sekolah men dulu, dgn budak sekolah cina atas sekolah aku dulu *first love beb, eheemmm xkan nak umum kat sini.. akhirnya aku yg pergi, dgn mat mat bunga masa remaja dulu dok msj2, aku jugak yg lost kan contct, dgn someone tu ermmm xpasti, dan seterusnya dan seterus seterusnya... tp kalau aku x ben dul ikut ayat2 indah tu masakan aku dpt tahu kau ada hati kat aku juga... ntah2 bertepuk sblh tgn, xblh jd ni, kita harus uji sejauh mana hati dia pd kita *ayat ni bg yg senasib dgn aku hahhaa..

Haihhhh malang sungguh.. agaknya aku yg mencari dan seorang sahaja memberi, berbeza kan dgn yg penerima..so  sampai bila aku nak bertahan dgn memberi syg tu sehinggakan aku yg suruh kau pergi dan kau x kembali bali lg, bukankah itu maksudnya kau lah penerima tanpa rela dari aku, jika kau kembali mungkin kau termasuk juga dlm memberi.. hohohoho.. ape rumit nau ayat aku nih, kalau ada yg paham tahniah lah...
fffuuuuuuuuuu.... mungkin aku selalu menolak sesiapa yg hadir dlm hidup aku... kebiasaannya aku yg nak kat org yg aku nak, kau nak ke kau xnak ke, aku nak jugak hahahaa.. org yg dekati aku, bulat2 aku tolak, kejam jugak... sbb tu aku x lekat, org nak kenal tp aku xreti nak hadirkan sebuah perhubungan yg baik even kawan pon *kata sofiah sewaktu dahulu.. ok fineeee..

hah, rasa lega.. lega yg teramat bila terluah kat sini, hilang kegundahan hati, kedukaan dll lagi.. kpd kau yg aku syg, aku masih syg, syg tu xkan berubah seperti syg sebelum2 ni.. oleh kerana aku syg, aku lepaskan dan biarkan kau pergi pd org yg kau syg dan org yg syg kau.. mungkin aku x mampu lg dari pelbagai segi *seperti kasih syg, perwatakan aku yg bukan test kau, kebahagiaan, bt kau tersenyum, jaminan utk  kau dll bt masa ni.. tp percayalah, aku igt janji2 aku dgn kau dulu.. aku akan contct kau nnt ok, tp kalau kau da x perlu janji2 tu serta dah bahagia dgn yg lain, aku cancel je lah..


pesanan aku utk kau yg ter syg, jaga diri selalu.. kita jauh dan skrg semakin jauh *xslalu msj mcm dulu so xtahu lgsg keadaan kau.. ermmm jaga kesihatan.. ye kau da besar kan *ayat ni selalu kau ckp.. jgn bt perkara2 yg terlampau melampaui batas, aku tlh lalui seusia kau dulu.. huhh semoga bahagia hingga akhir hayat.. bye *ahh perkataan ni memg berantu, sekali aku ungkap pasti akan terpisah

aku rindu kau.. demi Allah aku rindu kau... 


*syair cinta arab
احبك..
Aku mencintaimu


يا من سرق قلبي مني
يا من غير لي حياتي
يا من احببته من كل قلبي
يا من قادني الى الخيال
Duhai yang telah mencuri hatiku
Duhai yang telah merubah hidupku
Duhai yang aku cintai melebihi dari setiap relung hatiku
Duhai yang telah menuntunku kedunia khayalanku



حبيبي..
Kekasihku


أهديتك قلبي وروحي
وبين ظلوعي اسكنتك
ورسمت معك احلامي
و وعــــــودي
تواعدنا..
Telah kuberikan ruhku dan hatiku kepadamu
Telah ketempatkan dirimu dalam relungku
Telah kugambar dirimu bersama dengan mimpiku



ان نبقى سوياً مدى الحياة
ان نجعل حبنا يفوق الخيال
ان نكتب قصة حبنا في كل مكان
ان نغسل قلوبنا من نهر العذاب
Kita berjanji, akan sehidup semati
Mendajikan cinta kita melampaui khayalan ini
Disetiap tempat kita akan goreskan kisah cinta kita
Dan kita bersihkan hati kita dari sungai azab



الفراق
من امام اعيننا الاحلام
ومن حبنا اوصلنا الحب الى الفراق
ومن نبضات انين اعتلت القرار
ومن قصة حبنا التي تجبر على الاحتظار
Perpisahan itu telah menghantui mimpi-mimpi kita
Dan cinta kita mengantarkan kita kepada sebuah perpisahan
Dengan rintihan amarah yang menodai kesetiaan
Dan kisah cinta kita telah berubah menjadi cinta terlarang



هكذا انتهينا
واصبح كل منا للآخر ذكرى عابرة
يغتالها الغياب
Demikianlah akhir perjalanan kita
Dan biarlah ia menjadi sebuah kenangan masalalu antara kita

No comments: